les débuts  de frank

frank gysels

Met men eerste lange broek na men plechtige communie.
Er kwam wat vlas onder men neus te staan,en ik kreeg haar op men gat. De hormonen gierden door mijn lijf als een op hol geslagen konningsasser. De eerste masturbatie was een feit.

Ik raakte als snotneus al vlug gefascineerd door motoren mede dank zij het feit dat er nogal wat “zware jongens”  onze straat onveilig maakten. Ja,die mannen met die zware bakken,dat waren wel echte kerels,daar ging je best wel voor opzij.

Er waren de 2 gebroers van nummer 21,beide met een CB 350. Hun vriend had een CB 750. Schuin over de deur ratelde alle dagen een RD 400.

De architect boxerde naar zen werk en de buurman had een knalgele GL 1000 in de garage. Als ik het kabaal van die machines hoorde kon ik niet snel genoeg aan het raam staan om toch maar een glimp op te vangen  van die bolides. Dat was toch machtig!

De flash motor en moto 73 werden stipt aangeschaft en verslonden met een nooit geziene gretigheid. Over die snelheidsmonsters,dat wereldje,daar moest ik meer over weten. Artikels en testverslagen werden verslonden,maar wat zou ik kopen als ik groot,sterk,rijk en knap was?

De volgende openbaring deed zich voor toen ik met een familielid op de duo mocht meerijden. Ik herinner mij het nog als de dag van gisteren,een blauwe GT 500.

 

 

 

Een beest van 47 pk! Wat een brute kracht! Fenomenaal. Een nieuwe wereld ging open! De GT werd ingeruild en in de plaats kwam een GS 750. De 2de duorit was een feit en mijn besluit stond vast! Ik wist het 100 procent zeker!

 

Dat wil ik ook!!!

 

En toen kwam het gezegende jaar 1977. In het motormagazine 1977-78 zag ik iets…mijn mond viel open…sensueler dan olijfje…dat kon toch niet?!

 

Ik kreeg er toen er nog steeds kippenvel van als ik er naar kijk,de Ducati Darmah. Wa nen bak! Die styling, dat motorblok! Dat was het! Ik was verkocht Waaaaaaaw!

 

Af en toe sloegen wel twijfels toe,mss toch die SS,of die Le Mans 1? Nee nee nee nee nee,die Darmah,dat was het! Zeker weten!

De technische gegevens van motoren werden dagelijks vergeleken. Desmodromische kleppen,wat was dat? Een ding wist ik wel zeker,niks fietskettingen als nokkenasaandrijving in een motorblok,dat gaat zeker kapot. Tandwielen en rollagers,dat was het! Ik moest en zou er 1 hebben…maar waneer...hoe…ik was 14.

 

Frank Gijsels